QUIROMASSATGE

Quiromassatge vol dir literalment  "massatge amb les mans". 
 
És un conjunt de tècniques que fan servir les mans del massatgista com a eina per a tractar al pacient de diferents mals físics i que sovint, es complementa amb altres teràpies com l'acupuntura i la homeopatia. 
 
 
En què consisteix?
 
El quiromassatge consisteix en realitzar massatges amb les mans als punts del cos on el pacient té el mal o en aquells punts específics que siguin claus per aconseguir l'objectiu.
 
Beneficis

Les tècniques aplicades poden influïr en diferents parts de l'organisme.

  • Pell: es veu beneficiada a l'arossegar cèl·lules mortes amb cada moviment de les mans del massatgista. A més, l'ús habitual d'olis o cremes per a practicar el massatge ajuda a millorar i cuidar la pell.  
  • Aparell circulatori: millora la circulació sanguínia i per tant, l'aportació de nutrients a les cel·lules i als teixits. Això fa que també sigui ideal per a les persones amb problemes de pesadesa a les cames. 
  • Sistema limfàtic: el massatge afavoreix l'arrossegament de substàncies de desfet, pel que ajuda al bon funcionament de la resta de sistemes i òrgans del cos. 
  • Sistema nerviós: el quiromassatge té un efecte relaxant en la majoria de les seves accions, tot i que hi ha algunes manipulacions que poden tenir efecte estimulant.
  • Sistema múscul-esquelètic: els moviments amb finalitat relaxant i descontracturant que s'hi practica fa qeu aquest massatge permeti alleugerar dolors que afecten aquest sistema.